"Naš je život poput sunčeve putanje, u najmračnijem se trenu skriva obećanje danjeg svijetla.”

USPOMENE I SJEĆANJA

Ljubav prema našim najmilijima ne prestaje činom smrti, ona se projicira kroz sjećanja ugrađena u naša srca i vjeru da je voljena osoba našla svoj trajni mir.

Dok živimo pruža nam se prilika njegovati uspomenu na naše najdraže. Polaganjem cvijeća, simbola života, oživjeti ćemo uspomenu pokazujući svima da ih nismo zaboravili, da vječno žive u našim mislima, dok plamen svijeće čuva nadu i vjeru u život te budi neugasla sjećanja prošlih dana.

Mnogi nisu u mogućnosti posjećivati grobove svojih najdražih, stoga se s povjerenjem možete obratiti tvrtki "Denaro" da uz našu pomoć njegujete uspomenu na Vaše najdraže.

POSEBNE POGODNOSTI

Vođeni željom da u ovim teškim financijskim trenucima maksimalno olakšamo rodbini i bližnjima kod smrtnog slučaja nudimo mogučnost da pojedinac za sebe (kao i svoju obitelj) potpisivanjem ugovora sa ili bez novčane naknade ostvaruje niz pogodnosti uz znatne uštede. Garantiramo sve usluge iz ugovora neovisno o vremenu korištenja.

Naša tvrtka već dugi niz godina uspješno surađuje sa Posmrtnom Pripomoći koja je osnovana 26.08.1931. godine i broji preko 250.000 članova. Svaki član oslobađa svoju obitelj svih organizacijskih, a nakon četiri godine aktivnog članstva i financijskih troškova po standardu Posmrtne Pripomoći (lijes, oprema za lijes, križ, osmrtnice, prijevoz u lokalu, mrtvačnica, ispračaj, ukop u grobnicu). Članarina se maksimalno plaća 20 godina, a nakon isteka plaćanja zadržavaju se sva prava.

Sve informacije možete dobiti u uredu na adresi Put Stanova 14, 23000 Zadar ili po pozivu-dogovoru dolazimo kod Vas.

NEKA ODGOVORAN ODNOS POJEDINCA PREMA ŽIVOTU UKLJUČI I MISAO NA NJEGOV KRAJ.

POSTUPAK U SLUČAJU SMRTI

 • SMRT U KUĆI

  1. Potrebno je nazvati službu HITNE POMOĆI na hitni broj 194 (Hitna služba se nalazi na adresi Ivana Mažuranića 28, Zadar, a kućni broj je 023/627-188). Kad dežurni liječnik utvrdi smrt obavještava se mrtvozornik koji dolazi u razdoblju od šest do osam sati. Telefonski broj mrtvozornika rodbini uručuje hitna služba.
  2. Do dolaska mrtvozornika treba pripremiti eventualnu liječnićku dokumentaciju i osnovne podatke o pokojniku.
  3. Mrtvozornik nakon pregleda tijela izdae POTVRDU O SMRTI i DOZVOLU ZA POKOP.
  4. Obraćate se firmi "Denaro" koja će preuzeti pokojnika i odvesti u mrtvačnicu.
  5. Pripremiti robu za obući pokojnika. (Ako želi rodbina može sama obući pokojnika do našeg dolaska)

 • SMRT U BOLNICI

  1. Rodbina se javlja na odjel gdje je pokojnik bio zaprimljen ili ležao.
  2. Nakon dobivanja dokumentacije, potpisa ravnatelja, (eventualna obdukcija), odjava iz bolnice, javljate se na odjel patologije.
  3. Na patologiji se dobiva POTVRDA O SMRTI i DOZVOLA POKOPA te predaje roba za obući pokojnika.
  4. Za preuzeti pokojnika i odvesti u mrtvačnicu-groblje treba potpisati punomoć koja se izdaje u uredu firme "Denaro" prije odlaska u bolnicu ili poslije bolnice.

 • SMRT U DOMOVIMA

  1. Vrijedi pravilo kao i kod smrti u kući s tim da velik dio radnji obavi osoblje doma.
  2. Rodbina donese robu za obući pokojnika i da podatke o pokojniku (ako nisu poznati djelatnicima doma).
  3. Mrtvozornik pregleda tijelo i izda POTVRDU O SMRTI i DOZVOLU POKOPA.
  4. Djelatnici firme "Denaro" preuzimaju pokojnika i prevoze u mrtvačnicu.

 • SMRTNI LIST

  Smrtni list se izdaje na temelju POTVRDE O SMRTI u nadležnom matičnom uredu. Bolnica sama šalje papire i matični ured te se rodbina treba javiti u roku od 2-3 dana, a mrtvozornik uručuje papire rodbini da sami odnesu u matični ured (kod smrti u kući, domu, ...). Pomoću SMRTNOG LISTA vrše se odjave na mirovinskom i zdravstvenom osiguranju, ostavinska rasprava, ...

NEKE OD USLUGA KOJE NUDIMO:

 • Po pozivu dolazimo i organiziramo (dogovaramo) sve radnje i postupke od trenutka smrti do sahrane
 • Našim osobnim automobilima dolazimo po Vas i prevozimo na mjesta gdje se traži prisustvo rodbine (bolnica, matični ured,...) bez naknade za prijevoz..
 • Organizacija sprovoda na groblju i usluge ukopa.
POGLEDAJ SVE

VIJENCI I ARANŽMANI

Izrađujemo vijence i aranžmane od živog cvijeća. Mogućnost izrade vijenaca i po želji kupca

DETALJNIJE